Alles wat je moet weten over Gillette!

  • Geplaatst op
  • Door Laura
  • 1
Alles wat je moet weten over Gillette!

Gillette heeft eindeloos veel verschillende mesjes, scheerschuimen, accessoires en nog veel meer andere producten. Als je een scheermesje uit gaat kiezen, omdat je niet meer tevreden bent met de huidige, of gewoon toe bent aan een nieuwe, kan het erg lastig zijn. Lees verder om er achter te komen welke scheermes het beste bij jou past en waar je op moet letten bij het uitzoeken van een scheermes!

Gillette is het meest bekende scheermesjes merk in Nederland. Dat is ook niet zo gek. Gillette is namelijk al sinds 1900 bezig met het ontwikkelen van de allerbeste scheermesjes en probeert constant te innoveren. Allereerst een klein beetje achtergrond informatie over het merk! Tijd voor een klein geschiedenis lesje! :) 

 

Gillette in de kinderschoenen

King. C Gillette wilde in 1900 een zo dun en scherp mogelijk wegewerp scheermesje maken. Het mesje moest zo goed zijn dat de opgeleide wetenschappers het voor onmogelijk houden om deze zo te vormen. In 1901 heeft hij het onmogelijke mogelijk gemaakt met zijn baanbrekende innovatie: het wegwerp scheermesje! 

 In 1971 lukte het om een scheermesje te introduceren met twee mesjes: De Trace ll. In de jaren die volgden, werden steeds meer innovaties doorgevoerd, steeds meer opties en steeds betere mesjes. Het nieuwste mesje van Gillette werd geintroduceerd in 2015; De Fusion5™ ProShield™. Dit mesje heeft beschermende strips boven en onder de mesjes en voorkomt hiermee irritaties tijdens het scheren. Ook is dit mesje voorzien van de Flexiball om zo nog beter de contouren van het gezicht te kunnen vormen. 

 

Gillette in de volwassene jaren

Gillette heeft als missie altijd te blijven innoveren om zo altijd de beste mesjes te kunnen maken. Hun motto is "Wij stoppen pas met het maken van scheersystemen als we ze niet meer kunnen verbeteren." Zo is het! 

 

Welk mesje moet ik kiezen? 

Met zo veel mogelijkheden en verschillende technologien kan het erg lastig zijn om een keuze te maken voor een type scheermes. Met het schrijven van deze blog, ga ik proberen om deze keuze een klein beetje makkelijker te maken! 

Allereerst is het de vraag; wegwerpmesje of een scheersysteem? 

 

Wegwerpmesjes

Op het gebied van wegwerpmesjes kent Gillette 7 verschillende mesjes. Waarvan 1 mesje speciaal is gemaakt voor het lichaam: Gillette Body Wegwerp scheermesje. De andere zes mesjes zijn speciaal gemaakt voor het gezicht. 

Tussen deze zes wegwerp mesjes is te keuze te maken voor 2 of 3 mesjes per scheermesjes. 

 

2 mesjes
Gillette Blue ll & de Gillette Blue ll Plus. 2 mesjes geven een snel resultaat en zijn zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Voor het scheren van een grote baard zijn deze mesjes echter niet geschikt. 

 

3 mesjes
Gillette Blue 3 Sensitive, Gillette Sensor 3, Gillette Sensor 3 Ice & Gillette Blue 3. Ook deze scheermesjes zijn zeer geschikt voor dagelijks gebruikt, maar ook niet voor het wegscheren van een grote baard. 

 

Scheersystemen

Op het gebied van scheersystemen zijn er 9 verschillende mogelijkheden. Al deze systemen behoren tot een bepaalde productlijn.

 

Gillette Mach 3

Gillette mach 3 is een erg bekende en populaire productlijn met 2 verschillende scheeraparaten: Gillette mach 3 turbo & Gillette 3 sensitive. Deze productlijn is speciaal ontwikkeld om huid irritaties bij het scheren tegen te gaan. 

 

Gillette Fusion

Gillette Fusion kent 3 verschillende mesjes: Gillette Fusion Power, Gillette Fusion Proshield & klasieke Gillette Fusion. Deze scheersystemen zijn allemaal uitgerust met vijf mesejs en geven zo het beste scheerresultaat. 

 

Gillette Fusion Proglide

De gillette Fusion Proglide mesjes zijn verkrijgbaar in twee varianten: De gillette Fusion Proglide manual en de Gillette Fsion Proglide Power. Deze scheersystemen zijn voorzien van de nieuwste technologie: Flexiball. Dankzij deze Flexiball beweegt het mesje mee langs het gezicht en wordt het veel makkelijker om glad te scheren. Zelfs op de lastigste plekjes. 

 

Gillette Fusion Proshield

De gillette Fusion proshield scheersystemen zijn de nieuwste innovatie van Gillette uit 2015. Ook deze mesjes zijn voorzien van de Flexiball maar ook van de beschermende strips onder en boven de mesjes. Er zijn 2 verschillende mesjes in deze productlijn: Gillette fusion Proshield & Gillette Fusion Proshield Chill. 

 

Alle scheermesjes en systemen van Gillette uit een bepaalde productlijn kunnen met elkaar gecombineerd worden. Hierdoor is het niet moeilijk om een navulling te vinden voor jouw scheersysteem. 

 

Ben jij ook overtuigd van Gillette? Bestel dan snel jouw eigen scheersysteem! 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden