Duracell

Lees meer
  • Gratis thuisbezorgd vanaf €20,-
  • Gratis Achteraf Betalen
  • 30 dagen bedenktijd
  • Voor 15:00 besteld = morgen in huis
Duracell

Duracell produceert alkalinebatterijen in veel gangbare maten, zoals AAA, AA, C, D en 9V. Minder gebruikte formaten zoals AAAA (vooral voor semafoons, zaklampen en bloedsuikermeters) en J-batterijen (voor ziekenhuisapparaten) worden ook vervaardigd samen met een reeks van "knoop"-batterijen met behulp van een zink-lucht-reactie, gebruikt in rekenmachines, gehoorapparaten en andere kleine (meestal medische) apparaten. Duracell begon met de verkoop Dane-Elec-producten zoals flashgeheugen in 2008.

Duracell vervaardigt ook speciale batterijen, waaronder oplaadbare NiMH-batterijen en accu's voor camera's, horloges, gehoorapparaten, etc. Hun twee voornaamste batterij merken zijn "Coppertop" op de markt gebracht als langduriger en 'Ultra', voornamelijk gericht op gebruikers van digitale apparaten en apparaten die meer stroom nodig hebben. Duracell heeft ook een lijn van lithium-batterijen, nu vervaardigd buiten de Verenigde Staten.

In de afgelopen jaren heeft Duracell prismatische batterijen ontwikkeld, die prismatisch zijn in vorm en niet cilindrisch. Prismatische cellen werden ter beschikking gesteld in zowel alkaline- en lithium-ontwerpen. In 2006 introduceerde Duracell "Power Pix TM"-batterijen met NiOx-technologie, ontworpen om langer mee te gaan voor het aanbod in digitale camera's en andere apparaten met een hoog energieverbruik tot twee keer het aantal foto's doorgaans haalbaar met alkalinebatterijen.

Duracell-batterijen zijn er ook in bulkverpakking voor eindgebruikers onder de merknaam "Industrial by Duracell" (voorheen Procell).