Bezig met laden...

Verzenden & retourneren

Wij werken samen met PostNL volgens een 24 uurs leveringservice. Dit betekent dat alle bestellingen die door ons worden aangeleverd aan PostNL de volgende werkdag worden bezorgd. 
In een enkel geval kan er een vertraging ontstaan door fouten bij ons of PostNL, maar 98% van de pakketten komt op tijd aan bij onze klanten. Heb je extra haast met het ontvangen van je bestelling omdat je op vakantie gaat of bijna door je luiers heen bent? Neem dan even contact met ons op, dan zorgen we dat we jouw bestelling nog eens extra controleren om zeker te weten dat het in ieder geval bij ons vandaag nog weg gaat.

Verzenden
Voor alle bestellingen geldt een standaard verzendtarief van €5,99 bij bestellingen vanaf €49,- komen de verzendkosten te vervallen, gratis verzending zal automatisch in de winkelwagen worden toegepast als aan de minum orderwaarde is voldaan. Postdrogist.nl en Onlineluiers.com doen er alles aan om alle bestellingen zorgvuldig in te pakken en deze direct te verzenden.

Afwijkende levertijden
Bestellingen die op werkdagen voor 22:00 uur worden geplaatst worden dezelfde werkdag verzonden, tenzij op de productpagina een andere levertijd is vermeld. Voor sommige artikelen zijn afwijkende levertijden van toepassing. Bij deze artikelen zal de afleverdatum in het groen zijn aangegeven op de product pagina.

Bestellingen worden zoveel mogelijk als 1 pakket verzonden, bij bestellingen met meerdere artikelen zal de leverdatum van het artikel met de ruimste leverbelofte worden aangeboden. In sommige gevallen is deellevering mogelijk, hiervoor kun je contact opnemen met klantenservice@postdrogist.nl of info@onlineluiers.com.  

Reycling dozen
Om verspilling te voorkomen proberen wij zoveel mogelijk dozen te recyclen, zo sparen wij het milieu en kunnen we ook nog eens lagere prijzen rekenen voor je.
Het kan dus voorkomen dat je een bestelling ontvangt in een doos die niet hoort bij het bestelde product.

Retourneren
Wil je een pakketje retourneren? Neem dan even contact op met onze klantenservice op klantenservice@postdrogist.nl of bel naar 085 7733759.
Je hebt een afkoelingsperiode van maximaal 90 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Het product indien mogelijk ongebruikt en in originele verpakking retourneren. Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor je eigen rekening. Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen na ontvangst crediteren. Laat ons vantevoren wel even weten dat je zending retour komt zodat wij de retour direct kunnen verwerken. Je kunt dit telefonisch of per mail aan ons doorgeven. Tevens kun je gebruik maken van het modelformulier ( zie einde algemene voorwaarden). Deze retourvoorwaarden zijn alleen van toepassing bij particuliere klanten, voor zakelijke klanten zijn er geen herroepingsrechten.

De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product (behalve de retourkosten), onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument. Eerder genoemde retourvoorwaarden zijn alleen van toepassing bij consumenten, voor zakelijke klanten (ook kleine zelfstandige) zijn er geen herroepingsrechten.